Ciśnieniowe czyszczenie kanalizacji Wuko

Zapchanie odpływu z budynku do szamba czy miejskiej sieci kanalizacyjnej jest częstym problemem w budynkach mieszkalnych,gastronomicznych i przemysłowych.Nagromadzenie osadów,tłuszczu i szlamu w pewnym momencie uniemożliwia swobodny odpływ ścieków do kanalizacji.

Istnieje wiele metod , których można użyć do udrożnienia odpływu kanalizacji, ale w przypadku uporczywego zatykania się rur zdecydowanie zalecamy zastosowanie Wuko.

Ciśnieniowe czyszczenie kanalizacji – jak sama nazwa wskazuje polega na udrażnianiu wodą pod wyskokim ciśnieniem poprzez wprowadzanie specjalnego weża zakończonego dyszą ciśnieniową do rury kanalizacyjnej ,

Woda  jest wyrzucana z dyszy pod bardzo wysokim ciśnieniem do odpływu,rozbija i wypłukuje wszystkie nieczystości do studzienki kanalizacyjnej.  Dzięki metodzie ciśnieniowej wuko można usunąć i wypłukać większość zatorów z kanalizacji.

Usługi wuko 24h

Posiadamy zabudowę ciśnieniową zamontowaną na busie co pozwala nam na wjazd do niskich garaży.

Doświadczona załoga

W naszej firmie pracują doświadczeni hydraulicy którzy znają każdy zakamarek sieci kanalizacyjnej.

Profesjonalny sprzęt

Używamy specjalistycznych maszyn do czyszczenia kanalizacji - nasza wizyta gwarantuje skuteczne rozwiązanie problemu.

Pogotowie kanalizacyjne

Kiedy masz zapchaną studzienkę kanalizacyjną i scieki wybijają do piwnicy - przyjedziemy bardzo szybko - dojazd około 1h .

Udrażnianie kanalizacji

Zamów Wuko do zapchanej rury i studzienki.

 

📞536 994 993

Czyszczenie instalacji gastronomicznych

Warto wiedzieć

Aby zapewnić prawidłowe działanie instalacji sanitarnej i deszczowej, konieczne jest regularne czyszczenie kanalizacji oraz przeglądy.

Nasza firma świadczy szereg usług serwisowych związanych z eksploatacją sieci,eliminacji usterek i zapobieganiu ewentualnym awariom sieci kanalizacyjnych.

  • Wizualna inspekcja – ocena stanu instalacji (kanały – studzienki – włazy – odwodnienia)
  • Prewencyjne płukanie metodą hydrodynamiczną kolektorów zewnętrznych
  • Monitoring kanalizacji kamerą inspekcyjną
  • Okresowe czyszczenie kanalizacji w obiektach gastronomicznych i przemysłowych

Częstotliwość obsługi sieci wod-kan zależy od wielu czynników :

 

  • Wiek instalacji – kilkudziesięcioletnie kanały nie były projektowane pod kątem obciążenia w obecnych czasach co również prowadzi do przyspieszonego zapychania się rur
  • Przeznaczenie i cechy eksploatacyjne kanalizacji – przy obecności tłuszczów (gastronomia) następuje szybki przyrost osadów na scianch rur i zmiejszenie przekroju odpływu.
  • Wady konstrukcyjne – w przypadku błędów wykonawczych (brak prawidłowych spadków – uszkodzenia mechaniczne – wadliwy materiał) występuje spadek przepustowości i odstęp między czyszczeniem powinien być krótszy
  • Pogoda – przy dużych opadów ilość piasku spłukiwana do kanałów deszczowych znacznie wzrasta, co prowadzi do zapychania się dranażu – kanałów burzowych i odwadniających
.